Alle kan opnå større personlig gennemslagskraft

Vi har alle sammen det der skal til. Vi skal ofte bare bruge en smule hjælp til at finde det frem.

Nogle af de mest kendte talere i verden har været rystende nervøse, inden de trådte frem foran en forsamling. Winston Churchill besvimede kort før hans første tale i det britiske parlament på grund af nervøsitet.

Den gode nyhed er, at vi alle (ligesom Churchill) kan lære at blive gode til at kommunikere.

Hvordan?idea_1

Ved at finde frem til det bedste i dig og bruge det!

Prøv at sammenligne Bill Clinton med skuespilleren og komikeren Robin Williams. Umiddelbart er de to meget forskellige personligheder. Bill Clinton er meget rolig og vindende, og Robin Williams energisk og talende. Men de har det tilfælles, at de begge er eminent dygtige til at kommunikere og fastholde publikums opmærksomhed. Deres hemmelighed er, at de har fundet frem til lige præcis det hos dem selv, der virker.

I indledningen af mine kurser udtrykker mange frygt for, at de skal laves om inden de lærer at stå foran en forsamling. Det lader sig meget sjældent gøre, for når man først står foran forsamlingen, vil ens nervøsitet få en til at glemme alt om nye tillærte personligheder, og man falder tilbage i de kendte vaner.

Følgende lille historie illustrerer det meget godt:

En kendt underviser i præsentationsteknik var samlet med en række erhvervsledere til en konference. Inden konferencen går i gang, sidder de og småsnakker i loungen.

En meget energisk dame underholder det meste af selskabet ved at fortælle om sin hobby. På et tidspunkt vender hun sig mod underviseren og spørger: “Hvad laver du så?” Han svarer: “Jeg underviser i præsentationsteknik”. Hendes svar falder prompte: “Hvordan kan man leve af det? Det kan alle da finde ud af”! Underviseren tænker sig om et øjeblik. Så svarer han: “Det du gjorde lige før, hvor du fortalte os alle om din hobby. Prøv at rejse dig op og gør det igen”. Det gjorde damen, men i løbet at ti sekunder blev hun tavs. Hendes svar var ikke overraskende: “Det kan jeg da ikke. Det er jo helt anderledes”.

Pointen med historien er, at vi selv laver os om, når vi står foran en forsamling. Vi bliver anspændte, og glemmer den naturlighed, hvormed vi normalt kommunikerer. Netop nervøsiteten gør, at det ikke er muligt at tage en anden personlighed på, for når man først står foran samlingen, glemmer man alt om det tillærte og falder tilbage i de gamle vaner. Derfor skal vi finde frem til det hos os hver især der virker og bruge det!

Hvordan er man så, når man er bedst? Og hvordan bliver man dygtig til at kommunikere? Det afhænger i høj grad af din personlighed. På SpeakUps kurser hjælper vi dig til at finde frem til det.

Vi har nemlig alle sammen det, der skal til. Vi skal ofte bare bruge en smule hjælp til at finde det frem.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.